Oak Lodge School, Barnet: The School Day

The School Day

All students meet in their form groups at the beginning and end of each day and for most students on most days, the first timetabled lesson of the day will be with their class teacher.

The school runs a continuous teaching day beginning with sensory circuit activities and a short reading period followed by six further teaching periods; the time of each period varies between 50 to 60 minutes. Students take their lunch break during lessons 3 or 4, according to their class timetable.

08:45 Students collected from school transport
08:50 Form Time, Registration, Sensory Circuit
09:25 Reading
09:40 Lesson 1 - (50 mins)
10:30 Break
10:45 Lesson 2 - (55 mins)
11:40 Lesson 3 - (60 mins) (KS3 Lunch)
12:40 Lesson 4 - (60 mins) (KS4 & Post-16 Lunch)
1:40 Lesson 5 - (50 mins)
2:30 Lesson 6 - (50 mins)
3:20 Registration & Form Groups
3:30 Transport Pickup (Assigned room for each route)
38.jpg
Cookie Information
Sitemap